top of page

Ventspils starptautiskais turnīrs 2023




Nedēļas nogalē - sestdien, 23. septembrī - uz sacensībām "Ventspils 2023" šajā piejūras svarcelšanas lielpilsētā pulcēsies teju visi šī brīža labākie svarcēlāji no visas Latvijas, kā arī atlēti no Lietuvas un, iespējams, arī no Igaunijas. Kopumā gaidāma aptuveni 40 dažāda vecuma svarcēlāji.

Sacensībās varēs redzēt un satikt gan nupat pasaules čempionātā Saūda Arābijā startējušos Artūrs Plēsnieks un Артур Василенок (Ritvars Suharevs pēc pasaules čempionāta bija nepieciešams savest kārtībā plecus, tādēļ nedēļu netrenējās un tikko kā atsācis, sacensībās palīdzēs kā tiesnesis), tāpat arī lielās komandas sportistu un Eiropas U-20 čempionāta sudraba medaļas ieguvēju Armands Mezinskis, Eiropas U-15 vicečempionu Maksimu Vasiļonoku un daudzus citus. Būs daudzi jaunieši no Daugavpils, Ogres, Dobeles, Saldus un citiem reģionu centriem. Lietuvu pārstāvēs atlēti no Klaipēdas (Lietuva). Vēl nav skaidrs, vai atbrauks svarcēlāji no Tartu (Igaunija).

Sacensības notiks kopumā 8 svara kategorijās vīriešiem: līdz 61 kg, līdz 67 kg, līdz 73 kg, līdz 81 kg, līdz 89 kg, līdz 96 kg, līdz 102 kg un virs 102 kg. Savukārt sievietes spēkosies vienotā grupā, kurā uzvarētāja tiks noteikta pēc Sinklera punktu tabulas. Laureātus katrā svara kategorijā apbalvos ar medaļām un diplomiem, bet labāko sportistu un sportisti absolūtajā kopsummā noteiks pēc Sinklera tabulas.

Sacensības notiks Ventspils sporta namā "Centrs". Plkst. 10 sacensības sākas atlēti svara kategorijās līdz 61 kg un līdz 67 kg, plkst. 12 - līdz 73 kg, līdz 81 kg un līdz 89 kg, kā arī sievietes. Savukārt plkst. 14 sacensības uzsāks sportisti svara kategorijās līdz 96 kg, līdz 102 kg un virs 102 kg.

Sacensības rīko Ventspils svarcelšanas klubs sadarbībā ar Ventspils valstspilsētas Sporta pārvaldi, sakot paldies Ventspils valstspilsētas domei par ilggadējo ciešo sadarbību un finansiālo atbalstu!

bottom of page